01 January 2006

Şimdi Blog Zamanı
Elele Ocak 2006 ( olacaktı :)

Bir blog'ta bloglar hakkında bir yazı pek tuhaf oluyor biliyorum ama Elele'nin bu ayki sayısına girecek olan bu yazı bir "terslik" nedeniyle giremedi. Hem yazıyı heba etmemek, hem Asude'nin ikigezgin.com sitesinden lezzetli yemek tarifleri veren hemcinslerimin bloglarına kadar güzel siteleri tanıtmak amacıyla yazımı sizinle paylaşayım dedim. Bu arada terslik yok. Elele'deki yazılarım sürecek.

" “Blog” tutmak pek moda.... Hadi e-posta kullanmayan, SMS yollamaya üşenen annemin kurdele işi bloglarına merakını geçtim de, geçenlerde bizim Fadime abla, “Pelin ya bu klog mu, blog mu ne demek?” deyince şaştım, kaldım. Aklımdan Fadime abla için bir blog yaratıp, temizliğe gittiği evlerdeki ilginç hikayeleri yazsa diye geçmedi değil hani. Olmuş olmuş, bu “blog olayı” almış yürümüş, blogger kitlesi 20 milyonu bulmuş.
Peki “Blog da ne?” demek. Bilmeyenler için hemen özetleyelim: Blog, kişisel internet güncesi demek! Gezi anılarını, fotoğraflarını,yemek tariflerini, yaratıcı fikirlerini, iş hayatındaki deneyimlerini paylaşmak; dilediğin gibi yazmak, içinden gelenleri anlatmak demek!

Teknoloji kurdu olmaya gerek yok. Aramızda bu işi çoktan kıvırmış hemcinslerimiz var. Yemek günlüklerinden seyir defterlerine, el işi sitelerinden kişisel güncelere binlerce kadın blog’u sanal alemi fethediyor. Benim en keyif alarak okuduğum blog’lardan biri www.ikigezgin.com. İki yakın dost Asude ile Didem’in Çin’den Mısır’a uzanan keyifli gezi günlükleri yazar Haşmet Babaoğlu’nun bile gözünden kaçmamış. Yemek günlükleri “akşama ne yapsam?” derdinden kurtarıyor. Birbirinden lezzetli öneriler, usta blogger’ların mutfak deneyimleri http://www.portakalagaci.com, http://www.evcini.com, http://sibelinkahvesi.blogspot.com, http://www.zeytindali.com, http://www.tarcininmutfagi.com sizi bekliyor. Ayrıca çay saatleri için http://www.teatime-blog.com/turkce/ 'e bakmakta fayda var. E bir de işten, güçten, çoluk çocuktan, arada da gezmekten fırsat kalırsa, http://hobilerim.blogspot.com/‘da nakış pano vb. elişlerinin yapım teknikleri, el işi günlüklerinin linkleri yer alıyor. Dahası blog sahibi, kadın blog kardeşliğini burada kurmaya karar vermiş. Yemek tariflerinden yabancı el işi sitelerine, kişisel bloglara kadar birbirinden renkli sitelerin linklerine yer vermiş. Unutmadan söyleyelim; Nurgül Yeşilçay da blog işine merak saranlardan...Yoğun set temposuna, bebeği Nejat’ına rağmen Nurgül sitesini güncellemeyi ihmal etmiyor. Sanatçının yağlı boya tablolarını Asmalı Konak anılarını merak ediyorsanız http://www.nurgulyesilcay.com.tr/ ‘yi mutlaka ziyaret edin.

Ballandıra ballandıra anlattık, iştahınızı kabarttık. “ Benim neyim eksik, benim de “blog’um olsun diyorsanız, www.blogger.com, www.bloglines.com, www.typepad.com ve Türkçe site www.blogcu.com gibi siteler üzerinden 2-3 dakika içinde kolayca internet günlüğünüzü yaratabilirsiniz. Sonrası size kalmış; ister blog’unuzu kendinize saklıyın, isterseniz bizimle paylaşın. "

No comments:

Post a Comment